InstructeurAnnejaap van Eersel

Annejaap van Eersel heeft sinds 2004 de instructie over slagwerkgroep Crescendo. Als negenjarig jongetje werd hij lid van Chr. Muziekvereniging “Crescendo” 's Gravenmoer en leerde trommelen bij Cees van Eersel aan huis. Op twaalfjarige leeftijd speelde hij mee in de seniorendrumband en van 1995 tot 2006 was Annejaap slagwerker bij brassband Crescendo.

Van Marcel Weijtenburg kreeg hij vier jaar lang lessen op drumstel bij drumschool Stick Around in Waalwijk. Voor het eerst maakte hij kennis met pauken en andere melodische slagwerkinstrumenten tijdens de lessen van conservatoriumstudent Marcel van Vught in de zomer van 1999.

In het seizoen 2001/2002 volgde hij een tamboer-maîtrecursus aan het Centrum voor Amateurkunst (CVA) te Tilburg onder leiding van Jan Peeters. Toen het CVA begon met een opstapcursus voor drumbandinstructeurs, schreef Annejaap zich in.  In mei 2004 behaalde hij het certificaat, waarna hij in september 2004 startte met de cursus slagwerkinstructeur onder leiding van Ria Kornet, Robbert Houtkamp en Jos Schroevers. In februari 2006 behaalde hij zijn diploma voor allround slagwerkinstructeur (melodisch en ongestemd) wat erkend wordt door de Bond van Orkestdirigenten en instructeurs (BvO).

Toen instructeur Cees van Eersel in januari 2004 overleed, volgde Annejaap zijn leermeester op. Sindsdien geeft hij instructie aan jeugdslagwerkgroep “Jong Crescendo” en slagwerkgroep Crescendo en gaat hij tijdens straatoptredens voor het muziekkorps uit als tamboer-maître.