Triple Band Percussion Concert 2010


DrumXpedition 

Professioneel drumduo DrumXpedition zet de zaal op z'n kop met eigen composities en arrangementen. Aanstekelijke ritmes en scherpe humor laten een verbluffende indruk achter. De show blinkt uit in muzikaliteit, energie en kwaliteit. Stilzitten gaat niet meer. Het duo is veelzijdig. Klinkt als een complete slagwerkgroep op de uitgebreide drumsets en zijn uitstekend op elkaar ingespeeld in humoristische acts als 'the invisible drumkit' (onzichtbaar drumstel) en bodysounds & tapdance. Arjan van der Dussen en Dennis Smits nemen het publiek mee op expeditie; DrumXpeditoin!

Slagwerkgroep Percussion Beat uit Cromvoirt

Met slechts acht slagwerkers wist Slagwerkgroep Percussion Beat (voorheen Cromvoirtse Fanfare) grote slagwerkgroepen van zich af te schudden. Begin dit jaar werd de jeugdige groep onder leiding van Marcel van Vught Nederlands Kampioen tijdens een wedstrijd voor de beste slagwerkgroepen. De muzikanten zijn al eens eerder te gast geweest op het Triple Band Percussion Concert. Tijdens het 10-jarig jubileum van het slagwerkconcert treden ze weer op. Ook dit keer met een verrassende muziek. Waaronder: Samba Groove - The Shuffle - Afro Funk - Tonnen Act - Technology.

Slagwerkgroep Crescendo uit ’s Gravenmoer
 
Slagwerkgroep Crescendo brengt onder leiding van Annejaap van Eersel een programma met de titel ‘Slagwerk in de steigers - 10 jaar bouwen’. Het thema doelt op het bouwen aan de slagwerkafdeling van Crescendo en het steeds verder ontwikkelen van het slagwerkconcert. Tijdens de jubileumeditie klimmen de slagwerkers samen met de jeugdslagwerkgroep letterlijk in de steigers. Op het programma staan: Sumo - October Child - Back to Bennet - The Volcano Eruption - Sounds of Latin - Kodo. Het optreden wordt versterkt met beamerbeelden en een lichtshow.10e Triple Band Percussion Concert
Slagwerk in de steigers!

Slagwerkgroep Crescendo houdt zaterdag 30 oktober voor de 10e keer haar Triple Band Percussion Concert in cultureel centrum Den Bolder te Waspik. Dit jubileum wordt gevierd met het thema “Slagwerk in de steigers – 10 jaar bouwen”. Tijdens het jubileumconcert klimmen de slagwerkers van Crescendo letterlijk in de steigers.

Uiteraard heeft de organisatie ook voor deze jubileumeditie weer aansprekende slagwerkgroepen weten vast te leggen. Professioneel drumduo DrumXpedition neemt u mee op expeditie met scherpe humor en verrassend slagwerk. Arjan van der Dussen en Dennis Smits spelen de zaal plat met hun show vol aanstekelijke ritmes, muzikaliteit, energie en kwaliteit. Slagwerkgroep Percussion Beat uit Cromvoirt is al eens eerder te gast geweest op het Triple Band Percussion Concert. De kleine, jeugdige slagwerkgroep onder leiding van Marcel van Vught verraste het publiek met leuke muziek en een afwisselend programma met ongestemd en melodisch slagwerk. Dit jaar werd de groep Nederlands Kampioen op een wedstrijd voor slagwerkensembles en heeft Crescendo ze weten te strikken voor dit jubileumconcert.

Steigers
Slagwerkgroep Crescendo heeft gekozen voor het thema “Slagwerk in de steigers – 10 jaar bouwen”. De afgelopen tien jaar is er gebouwd aan het Triple Band Percussion Concert, dat jaarlijks vele slagwerkliefhebbers uit de regio een mooie avond voorschotelt. De eerste jaren in dorpshuis De Geubel, sinds 2008 in cultureel centrum Den Bolder te Waspik. Door de jaren heen hebben de ’s Gravenmoerse slagwerkers vele slagwerkgroepen uitgenodigd. Veelal uit Brabant, maar ook uit Zeeland, Zuid-Holland en Gelderland. Naast het bouwen aan het slagwerkconcert is de afgelopen jaren ook gebouwd aan de slagwerkafdeling van Crescendo; waarvan de jeugdslagwerkgroep het levendige bewijs is. De jeugdslagwerkgroep zal dan ook samen met de grote slagwerkgroep de spectaculaire opening van het Triple Band Percussion Concert voor haar rekening nemen. Vanaf grote bouwsteigers staan de slagwerkers garant voor muzikaal vuurwerk. Kaarten ŕ € 6,- zijn te bestellen via Den Bolder: info@denbolder.nl, 0416-311346 of via Crescendo: tripleband@crescendo-sgravenmoer.nl De slagwerkavond begint om 20.00 uur.