Crescendo


Christelijke Muziekvereniging “Crescendo” ’s Gravenmoer is op 12 maart 1947 opgericht. De vereniging bestond toen uit een fanfare. Rond 1950 kwamen daar een toneelclub en een drumband bij. De fanfare werd door een ledentekort omgevormd tot brassband. Vandaag de dag bestaat Crescendo uit de volgende onderdelen: een brassband, een slagwerkgroep, een jeugdbrassband en een jeugdslagwerkgroep.  


* Christelijke Muziekvereniging "Crescendo" al meer dan 60 jaar een vereniging van en voor de 's Gravenmoerse bevolking.

Uitvoeringen
Crescendo heeft haar plaats binnen de ’s Gravenmoerse gemeenschap weten te vinden. De jaarlijkse muziekuitvoering in februari trekt keer op keer veel publiek. Ook het buitenconcert aan het eind van het seizoen wordt goed bezocht. Tijdens de jaarlijkse voorspeelavond is er veel belangstelling voor de leerlingen, jeugdleden en jeugdgroepen. Daarnaast luistert de brassband verschillende speciale kerkdiensten op en laat de slagwerkgroep zich tijdens het dauwtrappen op Hemelvaartsdag in alle vroegte horen. Uiteraard zorgt Christelijke Muziekvereniging “Crescendo” voor de muzikale omlijsting bij dorpsactiviteiten zoals Koninginnedag, dodenherdenking en avondvierdaagse.

Acties
Ook met acties voor het uniformen- en instrumentenfonds heeft Crescendo zich bekend gemaakt in ’s Gravenmoer. De bevolking weet haar muziekvereniging goed te steunen als Crescendo oud papier ophaalt en met de jaarlijkse plantenactie rond moederdag langs de deur komt. De leden steken dan zelf letterlijk de handen uit de mouwen om de verenigingskas te spekken. Dit verstevigt de onderlinge band, waardoor de gezelligheid toeneemt. Jeugdige leden wordt deze teamgeest al op jonge leeftijd bijgebracht. De jongeren mogen dan ook meehelpen met de plantenactie en het rondbrengen van flyers. Jaarlijks organiseert de vereniging voor de jeugd een surprisemiddag rond Sinterklaas en een verrassingsmiddag als afsluiting van het seizoen.