Opleiding

Voor de opleiding tot muzikant is Christelijke Muziekvereniging Crescendo in samenwerking met muziekschool Het Kunstpodium in Dongen. Hier krijgen de leerlingen een basisopleiding op theoretisch en muzikaal gebied. Crescendo geeft de leden een instrument en bijbehorend materiaal in bruikleen, die zij in dienst van de vereniging kunnen gebruiken.

jeugdensembleJeugdensemble Jong Crescendo
Bij voldoende leerlingen wordt er een jeugdensemble gevormd waar jonge muzikanten leren samen spelen. De leerlingen worden bijgestaan door jongeren die al bij de brassband spelen. Zo ervaren de jonge muzikanten de verschillende kanten van het samenspel. Ze leren naar elkaar te luisteren, te kijken naar de aanwijzingen van de dirigent en rusten te tellen. Door deze vorm van repeteren worden de leerlingen goed voorbereid op het spelen in het brassbandorkest. Jong Crescendo treedt op tijdens de voorspeelavond in het voorjaar, het pannenkoekenconcert, de kerstmarkt,  een jeugdconcert in een bejaardentehuis en het klapstoelenconcert aan het eind van het seizoen.

Jeugdslagwerkgroep Jong Crescendo
jeugdslagwerkgroepOok leerlingen van de slagwerkgroep krijgen al snel in groepsverband les. Onder leiding van Annejaap van Eersel spelen de jonge slagwerkers in jeugdslagwerkgroep Jong Crescendo en treden op tijdens de voorspeelavond in het voorjaar, het pannenkoekenconcert, de kerstmarkt, een jeugdconcert in een bejaardentehuis en het klapstoelenconcert aan het eind van het seizoen. De jeugdslagwerkgroep repeteert donderdagavond vanaf 18.45 uur in het magazijn van Handelsonderneming De Geus, Julianalaan 32 te ís Gravenmoer.