Jeugdactiviteiten

Christelijke Muziekvereniging “Crescendo” besteedt veel aandacht aan haar jeugd. Een goede teamgeest is namelijk erg belangrijk en die kan pas ontstaan als de leden zich thuis voelen bij hun vereniging.

Jeugdmiddagen
Leerlingen worden al vroeg betrokken bij activiteiten van Crescendo. Ze mogen meehelpen met de plantenactie die de vereniging rond moederdag organiseert. Daarnaast helpen ze mee met het huis-aan-huis verspreiden van flyers voor concerten. Rond Sinterklaas vindt er een surprisemiddag voor de jeugdleden plaats. Aan het eind van het seizoen wordt er een verrassingsmiddag georganiseerd. Dan gaat de jeugd bijvoorbeeld naar een speeltuin of zwembad en wordt ze getrakteerd op pannenkoeken. Voor de oudere jeugd van 12 tot 18 jaar worden ook activiteiten georganiseerd. Voorbeelden zijn filmavonden, een barbecue en een spectaculaire afsluiting van het seizoen, zoals een middag varen in de Biesbosch.

Schoolconcert
De jeugdleden treden ook eens in de twee jaar op tijdens het schoolconcert. Op dit concert, wat bedoeld is om nieuwe leden te werven, laten leerlingen aan hun klasgenootjes zien dat muziek maken leuk is. De dirigent en instructeur vertellen iets over de brassband en slagwerkgroep en de basisschoolleerlingen mogen een instrument uitproberen. Op deze manier wordt bij de jeugd interesse gewekt om een muziekinstrument te bespelen.